Forebyggelse af fodproblemer.

Individuel vejledning kan omfatte gode råd i forhold til  forebyggende behandling, om fodtøj og egenomsorg/pleje af fødderne.

For at fødder og krop kan klare hverdagens udfordringer, kræves det, at fødderne fungerer optimalt. Faktisk har kun 20% af befolkningen normale fødder. Nogle mennesker har synlige fejlstillinger, men hos mange opstår der fejlfunktion ved bevægelse, som forværres når belastningen øges. Hører du til de 80%, der har fodrelaterede problemer i bevægeapparatet, så få undersøgt om mine dynamiske indlægssåler kan hjælpe dig til at bevare – eller få et aktivt liv. Når jeg undersøger fødderne vurderer jeg bl.a fejlstillinger og betydningen for normal gangfunktion. Her kan individuelt fremstillede indlægssåler forebygge kommende belastningsskader på f. eks knæene. Hårdhudsdannelser og ligtorne er tegn på uhensigtsmæssig belastning og bør undgås med korrekt aflastning og/eller korrektion af fejlstillinger.

For at give fødderne optimale betingelser er korrekt fodtøj vigtigt. Læs mere om dette emne under punktet Vejledning om fodtøj.

En naturlig del af enhver fodterapibehandling er vejledning i egenomsorg. Læs mere om dette emne under punktet Vejledning i egenomsorg.

Leave a Reply